Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Českolipáci se dočkají obnovy parku, nové fasády kavárny Union i pořízení dvou serverů

Česká Lípa schválila dodavatele u celkem čtyř zakázek. V nejbližší době se tak dočká třeba park v ulici 5. května revitalizace a dojde i k dalším změnám ve městě.

Parčík na Kopečku by se tak ještě letos měl dočkat zpevnění ploch. „V plánu je vybudování nových chodníků i mlatové odpočinkové plochy,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová. Součástí revitalizace by měly být i nové lavičky, koše nebo osvětlení. Celkem by se mělo jednat o zakázku za 1,68 milionu korun. A i příští rok by revitalizace měla pokračovat.

Na jaře dode i na opravu fasády kavárny Union za bezmála 3,3 milionu korun. „Tato zakázka byla vypisována opakovaně po dva roky, kdy se žádný zájemce nepřihlásil. Nyní se nám podařilo konečně zakázku vysoutěžit i přes jedinou nabídku,“ sdělil místostarosta Martin Brož.

Další novinkou bude od nového roku nová firma, která bude mít na starost světelnou silniční signalizaci. „Společnost bude pracovat na údržbě zařízení, zajištění revizí nebo odstraňování běžných provozních závad,“ komentovala Brožová. Smlouvu uzavře město s firmou na čtyři roky za cenu 907 tisíc. 

A poslední schválenou zakázkou je pořízení dvou nových serverů do technologického centra městského úřadu za 459 tisíc korun.

Foto mucl.cz

Štítky Česká Lípa, zakázky, kavárna union, silnice, revitalizace, Martin Brož

Českolipáci se dočkají obnovy parku, nové fasády kavárny Union i pořízení dvou serverů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.