Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Holém vrchu se bude kvůli kůrovci kácet. Navíc ale přibudou lavičky a info tabule

Holý vrch v České Lípě dozná značných změn. Částečně za to může kůrovcová kalamita, která se ani tomuto Českolipany oblíbenému místu nevyhnula. Kromě kácení ale chce město tuto lokalitu vylepšit i o lavičky a informační tabule.

Holý vrch je místo dobře známé všem Českolipanům. Oblíbené místo na procházky, na jehož vršku se nachází zbytky zdí. Ty nepřipomínají nějaký hrad či bývalý zámek ale vyhlídkovou restauraci, která bohužel v roce 1970 vyhořela.

Ke kácení kůrovcem napadených stromů by mělo dojít během února a března. „Kácení stromů zajistí společnost Městské lesy Česká Lípa. Během kácení budou místa označena cedulkami a páskou,“ uvedl Petr Kreisinger, jednatel společnosti Městské lesy. Obyvatelé by tak v této době měli dbát v dané lokalitě zvýšené bezpečnosti.

Zároveň chce město toto místo zvelebit. Proto sem chce umístit nový mobiliář v podobě laviček a zároveň nainstalovala info tabule a vedle toho se zaměřit i na samotnou cestu. „Česká Lípa má v plánu cestu od úpatí kopce až na vrchol obnovit a navíc ji i prodloužit,“ komentovala mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Přestože náklady se pohybují okolo 700 tisíc korun, celou částku pokryje dotace z Programu rozvoje venkova. Starostka Jitka Volfová si od proměny Holého vrchu slibuje přilákání více návštěvníků a zatraktivnění této lokality.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Českolipsko, Holý vrch, kácení, Česká Lípa, Jitka Volfová, Městský les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Holém vrchu se bude kvůli kůrovci kácet. Navíc ale přibudou lavičky a info tabule  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.