Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do konce června mohou novoborští podnikatelé zasažení koronavirem žádat o úlevu na nájmu

Žádost o úlevu na nájmu mohou do konce měsíce podat drobní živnostníci a podnikatelé z Nového Boru působící v nebytových prostorech.

Úlevu může město uznat od 16. března ve výši 100 nebo 70 procent. „Výše se odvíjí od závislosti na dopadu vládních opatření,“ uvedla mluvčí města Radmila Pokorná. Doposud město obdrželo 18 žádostí za bezmála 200 tisíc korun, což je asi polovina možných žadatelů.

Úleva na nájemném sice bude pro město znamenat jistou finanční ztrátu, podle starosty Jaromíra Dvořáka je ale prioritou zachovat stávající síť obchodů a dalších služeb. „Chtěli jsme zabránit tomu, abychom se stali městem duchů s prázdnými provozovnami a nezaměstnaným,“ komentoval Dvořák.

Živnostníci, kteří museli v souvislosti s COVID-19 úplně zavřít, by mohli získat z nájmu 100 procent. Město se rozhodlo nejít cestou odložení nájmu, protože by to podle vedení tíživou situaci nevyřešilo ale pouze problém odsunulo.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Nový Bor, nájem, podnikání, koronavirus, Jaromír Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do konce června mohou novoborští podnikatelé zasažení koronavirem žádat o úlevu na nájmu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.