Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Peníze za plastová víčka pomáhaly Jiříkovi. Lípa mu pomohla, i když se sbírka zrušila

Sbírání víček od PET lahví trvá v českolipském infocentru už šest let. Výtěžek z prodeje byl věnován rodině Jiříka Ullmanna, který se narodil se vzácným onemocněním. Když se letos sbírka zrušila, vedení se rozhodlo pomoci finančním darem.

Letošní ročník sbírky se zrušil kvůli nízké výkupní ceně. Od města rodina dostane ale finanční dar v hodnotě dvacet tisíc. Před lety sama Jiříkova rodina iniciovala sbírání víček. „Peníze rodina využila na terapeutické kůry,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Právě terapie pomohli Jiříkovi k lepšímu stavu, ten se bohužel po čase zase zhoršil. „Naštěstí díky nezdolnému úsilí rodiny se podařilo situaci zlepšit a Jiřík je zase živý a milý kluk,“ komentovala mluvčí. Během šesti let se podařilo rodině předat zhruba 70 000 korun.

Těší mě, že sbírka měla smysl a peníze pomohly dobré věci, a sice vrátit jednoho malého kluka do normálního života,“ uvedla starostka Jitka Volfová s tím, že rodině přeje do budoucna jen krásné časy.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SAKO

Štítky Českolipsko, peníze, víčka, Jiří Ullmann, rodina, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze za plastová víčka pomáhaly Jiříkovi. Lípa mu pomohla, i když se sbírka zrušila  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.