Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nebyla připoutaná a dostala pokutu, po chvíli ženě pás při nehodě zachránil život

Dvě stě korun pokuty dostala spolujezdkyně z auta při policejní dopravně bezpečnostní akci na Českolipsku, protože nebyla připoutaná bezpečnostním pásem. Na tom by nebylo nic zvláštního, jenže právě bezpečnostní pás ji po chvíli zachránil život, když auto, ve kterém jela, havarovalo.

Policisté auto zastavili v pátek v obci Stružnice. „Ženě policisté uložili pokutu ve výši 200 korun a současně jí domluvili, aby bezpečnostní pás používala, protože jí může při nehodě zachránit život,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

V České republice v loňském roce zemřelo při dopravních nehodách 90 lidí, kteří  během jízdy nepoužili bezpečnostní pás, dalších 184 nepřipoutaných lidí se zranilo těžce.

V tu chvíli asi netušili, jak rychle se jejich slova mohou potvrdit. „Zhruba o hodinu později je operační důstojník vyslal k dopravní nehodě, a když dorazili na místo, nevěřili svým očím. V obci Jezvé se střetla tři vozidla a nejvíc poškozené auto byl právě citroën, který ten den kvůli nepřipoutané pasažérce zastavili,“ popsala mluvčí.

Řidič citroënu totiž chtěl odbočit na pozemek u silnice a zastavil. Za ním jedoucí řidič sice stihl zareagovat, další řidič už ale ne a všechna tři auta se srazila.

V té době byla spolujezdkyně na předním sedadle citroënu naštěstí už připoutaná. Kdyby jí dopravní hlídka ve Stružnici nedomluvila, zřejmě by tuto nehodu bez zapnutého bezpečnostního pásu nepřežila. „Utrpěla jen méně vážná zranění, se kterými je hospitalizovaná v českolipské nemocnici. Ona sama to vnímá jako velký zázrak,“ dodala Baláková.

V péči lékařů skončil i řidič Škody Roomster, jeho do nemocničního zařízení transportovala zdravotnická záchranná služba vrtulníkem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, Stružnice, bezpečnostní pás, havárie, okres Česká Lípa, Česko, Citroën

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Wakar

Kdyby jí poliši nezastavily, k nehodě by nedošlo protože by už byla úplně někde jinde.

Čtvrtek, 17. září 2020, 20:50Odpovědět

Nebyla připoutaná a dostala pokutu, po chvíli ženě pás při nehodě zachránil život  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.