Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V listopadu začne dlouho očekávaná rekonstrukce Jiráskova divadla v České Lípě

Už za dva měsíce by se mělo Jiráskovo divadlo zaplnit pracovníky, kteří se pustí do rekonstrukce za více než 160 milionů korun.

Do poslední chvíle zůstane divadlo v provozu, vyklízení začne až poté, co opona ukončí letošní Českolipský divadelní podzim. Rekonstrukce se dotkne jak stavby samotné, tak i technického zázemí, foyer nebo přístavby nového vstupu z Panské ulice. „Do výběrového řízení se přihlásilo osm firem, vítězem se stala společnost Metrostav a.s. Praha,“ informoval místostarosta Martin Brož.

Z divadla by se tak měl stát moderní kulturní stánek, který bude odpovídat současným nárokům na provoz. Po rekonstrukci budou návštěvníci do divadla vstupovat novým vchodem z Panské ulice. Současný vchod v Jiráskově ulici bude sloužit hercům a také pro dovoz kulis. „V této ulici také počítáme s parkovacími místy pro hendikepované,“ komentoval Brož.

Po rekonstrukci se navíc celý objekt stane plně bezbariérovým. Vzniknou zde i dva menší salonky vedle hlavního sálu a foyer s mobilním barem. „Rekonstrukce Jiráskova divadla je něco jako splněný sen. A dovolím si říci, že nejen můj, ale mnoha dalších Českolipanů, kteří po této opravě již dlouhé roky volají,“ sdělila starostka Jitka Volfová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto www.theatre-architecture.eu

Štítky Českolipsko, Liberecký, divadlo, Jiráskovo divadlom, rekonstrukce, Česká Lípa, Jiráskovo divadlo (Česká Lípa), Martin Brož, Metrostav, Praha, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V listopadu začne dlouho očekávaná rekonstrukce Jiráskova divadla v České Lípě  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.