Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj okradl postiženého chlapce o speciální kočárek. Ten se bez něj neobejde

Kriminalisté z České Lípy řeší případ krádeže speciálně upraveného kočárku pro hendikepovaného chlapce ze Cvikova. Právě z kočárkárny z jednoho panelového domu ho zloděj v minulých dnech ukradl. Nyní po něm pátrají policisté, kteří se obrací na veřejnost.

Kočárek zmizel někdy mezi pátým říjnem a třetím listopadem. „Krádež nám v úterý odpoledne oznámila maminka zdravotně postiženého pětiletého chlapce, se kterým si po několikatýdenní pauze chtěla vyjet na procházku.  Hoch vzhledem ke svému fyzickému postižení zvládne ujít jen velmi krátké vzdálenosti, proto se bez speciálního kočárku neobejde. Navíc je autista, na tento kočárek si vytvořil silnou emoční vazbu a do jiného si zřejmě nesedne,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Kočárek přitom vyšel na 29 tisíc korun, před dvěma lety ho rodině zaplatila pojišťovna. O nový ale může maminka žádat až po třech letech. „Matka teď na nový kočárek nemá peníze, a navíc se obává toho, jak zdravotní pojišťovna na odcizení kočárku zareaguje,“ dodala mluvčí.

Policisté se proto nyní obrací na veřejnost, aby se kočárek rodině vrátil. „Pokud jste někde viděli nebo uvidíte tento model kočárku, volejte prosím ihned linku 158. Velmi rádi bychom kočárek vypátrali a chlapci ho vrátili,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, Cvikov, kočárek, policie, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Irena Klusalová

Dobrý večer, pokud maminka chce ráda daruji spec kočárek . irenkamoravanka@seznam.cz

Středa, 4. listopadu 2020, 19:56Odpovědět

Zloděj okradl postiženého chlapce o speciální kočárek. Ten se bez něj neobejde  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.