Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česká Lípa prodloužila prázdninový provoz MHD do 20. listopadu

V České Lípě bude platit prázdninový provoz městské hromadné dopravy až do 20. listopadu. Podle původních plánů se měla doprava vrátit do běžného režimu již v neděli.

Pokud by do té doby byly uvolněny vládní opatření a děti se mohly vrátit do školy, bude prázdninový provoz zrušen a školské spoje obnoveny, sdělila dnes ČTK mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová. Třeba v Liberci a Jablonci nad Nisou platí prázdninový jízdní řád až do odvolání.

Školní spoje nejezdí v České Lípě od 14. října, radnice tím reagovala na celostátní uzavření škol a přechod na dálkové vzdělávání i na prvním stupni základních škol. Původně měla omezení platit do 2. listopadu, radnice tak platnost prodloužila už podruhé. „Nejezdí spoje označené v jízdních řádech symbolem 40," uvedla mluvčí radnice. Týká se to podle ní linek 208, 213, 217 a 218. Od pondělí 9. listopadu ale prodlouží otvírací dobu Městské centrum Opuscard, nebude už otevřené až od 10:00, ale vrací se k běžné otevírací době, která začíná v 08:00.

Prázdninové jízdní řády bez školních spojů platí až do odvolání v Liberci a Jablonci nad Nisou. V Jablonci je provoz omezený hlavně ve všedních dnech, to liberecký dopravní podnik zredukoval kvůli úbytku cestujících provoz i o víkendech. Od 1. listopadu ale posílil vybrané spoje linek 27 a 31 do průmyslových zón, aby nebyly tak přeplněné.

Školní spoje zrušil i Liberecký kraj, regionální autobusy a vlaky jezdí až do odvolání podle prázdninových jízdních řádů. V souvislosti s uzavřením kin, divadel a barů navíc kraj zrušil i víkendové noční vlaky z Liberce do Tanvaldu, Semil, Frýdlantu a Hrádku nad Nisou. Obsazenost autobusových spojů se podle hejtmana Martina Půty (Starostové pro Liberecký kraj) v souvislosti s covidem snížila teď na podzim na 58 procent, ve vlacích jezdí jen zhruba 40 procent cestujících.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BusLine

Štítky ČR, MHD, koronavirus, správa, Č. Lípa, Česká Lípa, jízdní řád, Liberec, Jablonec nad Nisou, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa prodloužila prázdninový provoz MHD do 20. listopadu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.