Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Kopečku vyroste nový park s dětským hřištěm a desítkami stromů

Zelenou plochu s vyšlapanými cestičkami na křižovatce ulic Vrchlického a 5. května nahradí úhledný park s bezmála čtyřmi desítkami stromů a dětským hřištěm.

Místní občané o proměnu tohoto místa žádali město několikrát. Nyní se podařilo projekt za 3,2 milionu korun schválit. „Věřím, že se ze zanedbané a nevyužité plochy stane příjemné místo, které budou místní obyvatelé využívat k relaxaci, odpočinku nebo zde budou trávit čas se svými dětmi,“ sdělila v tiskové zprávě starostka České Lípy Jitka Volfová.

Na zelené ploše nechá město nejen vysadit nové stromy a asi stovku keřů, ale také sem dosadí mobiliář včetně celkem 17 laviček a dětské herní prvky. „Součástí parčíku bude i hmyzí hotel,“ informoval místostarosta Martin Brož. Tento objekt slouží jako umělá skrýš pro řadu hmyzích druhů. Město navíc v blízkosti hotelu nebude tak často sekat trávu.

Nový parčík by měl být vybudován ještě letos. Více než polovinu nákladů by mohla pokrýt dotace z programu životního prostředí, kterou se podařilo městu získat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Koumar

Štítky Českolipsko, hřiště, strom, Jitka Volfová, Martin Brož, Česká Lípa, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Fejglová

Nemohu najít park na křižovatce ul. Vrchlického a ul. 5.května. Jsem si téměř jistá, že ta druhá ulice se jmenuje jinak, že by Květnové revoluce? Můžete to někdo potvrdit?

Úterý, 23. února 2021, 09:10Odpovědět

Na Kopečku vyroste nový park s dětským hřištěm a desítkami stromů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.