Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stadion u Ploučnice by se měl dočkat rekonstrukce za 30 milionů

Městský stadion v České Lípě by se měl dočkat rozsáhlé obnovy. Nyní ale vše závisí na získání dotace.

Česká Lípa má se stadionem velké plány. Rekonstrukce by měla zahrnovat atletickou dráhu, doskočiště i fotbalové hřiště. „Vzhledem k tomu, že poškození atletické dráhy je větší, než jsme čekali, bude nutná celoplošná rekonstrukce,“ komentoval radní Michal Prokop. Jen tak je možné zajistit, aby dráha fungovala po opravě bez závad.

Dle Prokopa je důležité poskytnout místním sportovcům kvalitní zázemí. Odhadované náklady na opravu hřiště se dle projektové dokumentace pohybují kolem 30 milionů korun. Až 70 procent by mohla pokrýt dotace z Národní sportovní agentury.

Pokud se městu nepodaří tuto dotaci získat, bude hledat jiný vhodný dotační titul. „Pokud by se nám podařilo získat dotaci ještě letos, mohli bychom na podzim vysoutěžit dodavatele,“ řekla starostka Jitka Volfová s tím, že by v takovém případě mohly práce začít již příští rok. Jakmile se práce rozběhnou, mohlo by být hotovo za deset měsíců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mucl.cz

Štítky Českolipsko, hřiště, Česká Lípa, stadion, dotace, Ploučnice, Národní sportovní agentura, Jitka Volfová, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion u Ploučnice by se měl dočkat rekonstrukce za 30 milionů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.