Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Recidivista přepadl trafiku s dětskou pistolí. Hrozí mu deset let

Kriminalisté dopadli lupiče, který přepadl trafiku v Novém Boru na Českolipsku. Jako zbraň využil dětskou maketu pistole.

K loupežnému přepadení došlo 10. dubna, kdy muž v dopoledních hodinách vstoupil do trafiky v Husově ulici a na prodavačku do výše jejího břicha namířil zbraň. „Lupič na ženu křičel, aby mu dala peníze, což v obavě o svůj život udělala,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Trafikantka tak lupiči vydala bankovky v celkové hodnotě 800 korun. Muž peníze popadl a z místa utekl. Oloupená prodavačka, která je zároveň majitelkou trafiky, na místo okamžitě zavolala policisty. Těm se podařilo viníka dopadnout po deseti dnech. „Ukázalo se, že spáchání loupeže má na svědomí dvaatřicetiletý recidivista, který byl již šestkrát trestaný,“ komentovala Baláková.

Pachatel, který se policistům při výslechu přiznal, nemá zaměstnání ani stálé bydliště. Lupiče údajně k činu dohnala finanční tíseň. Nyní je obviněn ze zločinu loupeže. „Vzhledem k tomu, že nedostatek peněz řeší častěji kriminálním než legálním způsobem, a také proto, že mu za loupež hrozí desetiletý trest odnětí svobody, kterému by se mohl vyhýbat, souhlasil s jeho vazebním stíháním nejen státní zástupce, ale také soudce,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Českolipsko, krimi, přepadení, trafika, peníze, okres Česká Lípa, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista přepadl trafiku s dětskou pistolí. Hrozí mu deset let  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.