Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nedokončené sítě brání lidem ve Staré Lípě zkolaudovat domy. Řešení je na dohled

Po letech čekání by se mohli obyvatelé rodinných domů ve Staré Lípě dočkat vybudování kanalizace i vodovodu a dokonce i nového dopravního řešení. Nedořešené inženýrské sítě totiž doposud bránily majitelům domy zkolaudovat.

V loňském roce již město uskutečnilo soutěž na projektanta pro výstavbu sítí, nyní hledá vhodného zhotovitele projektu celkového dopravního řešení. Předmětem veřejné zakázky tak je zpracování kompletní projektové dokumentace nové komunikace, dále pak zajištění inženýrské činnosti, součinnost při výběru zhotovitele stavby a autorský dozor,informovala mluvčí města Česká Lípa Kristýna Kňákal Brožová.

Vítěz soutěže musí také úzce spolupracovat se zhotovitele projektové dokumentace vodovodu a kanalizace, aby byly oba projekty sjednocené. „Bez projektu na výstavbu komunikace není možné dokončit projekt výstavby kanalizace a vodovodu,“ dodala starostka Jitka Volfová.

Projekty by podle ní mohly být hotové na přelomu letošního a příštího roku. V polovině příštího roku by pak mohla Česká Lípa hledat zhotovitele sítí. Této soutěži ale bude předcházet vypořádání majetkoprávních vztahů a získání stavebních povolení.

Ohodnoť článek

Foto Městský úřad Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, Stará Lípa, vodovod, kanalizace, projekt, stavba, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedokončené sítě brání lidem ve Staré Lípě zkolaudovat domy. Řešení je na dohled  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.