Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Česká Lípa plánuje v centru města bezdoplatkovou zónu

Českolipští radní schválili návrh na vyhlášení bezdoplatkové zóny v centru města. Ta by se měla týkat ulic Jiráskova, Žižkova a Mariánská.

Hluk, nepořádek i podivné existence

V případě schválení by zóna pro nově nastěhované znamenala, že nemají nárok na poskytnutí doplatku na bydlení. Město se v této lokalitě potýká s řadou nežádoucích sociálních jevů. „Ulice Jiráskova, Žižkova a Mariánská v centru města jsou dlouhodobě vnímány jako problémové lokality. Občané se zde necítí bezpečně, trvale bydlící si stěžují na problematické soužití s určitou částí zdejších obyvatel,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová s tím, že ve zmíněných v ulicích se hromadí nepořádek, pohybují se zde často osoby pod vlivem návykových látek, dochází k ničení soukromého i městského majetku. „A soustavně je zde zvýšený hluk,“ komentovala mluvčí.

Obyvatelé centra si na radnici stěžují kvůli těmto problémům již řadu let. „Samozřejmě jsme jejich obtížnou situaci chápali, a proto jsme s obyvateli nastavili pravidelné schůzky a v oblasti jsme učinili mnoho opatření,“ uvedla starostka Jitka Volfová s tím, že v lokalitě byl instalován kamerový systém, zvýšily se hlídky policistů a strážníků a v neposlední řadě došli i vyšší frekvenci úklidu.

Ani tato opatření se výrazně na zlepšení situace ale neprojevila. „Proto jsme se rozhodli podat návrh na vyhlášení bezdoplatkové zóny. Věřím, že toto opatření již zabere a přinese místním obyvatelům tolik vytoužený klid,“ dodala starostka. Návrh bude posuzován na základě čestných prohlášení dotčených obyvatel a zpráv od policistů a strážníků.

Ohodnoť článek

Foto Město Česká Lípa

Štítky Českolipsko, bezdoplatková zóna, centrum města, Česká Lípa, Mariánská, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa plánuje v centru města bezdoplatkovou zónu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.