Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Auto na přechodu srazilo cyklistu. Řidič po chvíli odjel, hledá ho policie

Policisté hledají svědky dopravní nehody a řidiče tmavého osobního vozidla, který srazil na přechodu pro chodce v České Lípě nezletilého cyklistu.

Dvanáctiletý cyklista právě přejížděl přechod pro chodce v Bulharské ulici ve směru od parčíku, když ho srazil neznámý řidič. Ten do Bulharské ulice odbočil z Hrnčířské. Průběh nehody zaznamenala kamera.

„Ze záznamu je patrné, že řidič krátce na místě nehody zastavil a s chlapcem hovořil, potom nasedl do svého vozu a odjel, aniž by se o dítě jakkoliv postaral a nehodu nám oznámil,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

K nehodě došlo v pátek 23. července kolem 14:50 na přechodu v ulici Bulharská.

Sám sražený cyklista na místo přivolal policisty. Přestože nebyl viditelně zraněný, záchranáři ho z preventivních důvodů převezli do nemocnice. „Hoch je po střetu s vozidlem a následném pádu na silnici naštěstí v pořádku, jen ho ještě stále bolí naraženina na noze,“ uvedla Baláková.

Svědci, kteří nehodu viděli a případně ji zaznamenali na své palubní kamery, se mohou obrátit na linku 158. Stejně tak i řidič, který mladého cyklistu srazil. Mluvčí k případu ještě dodala: „Cyklisté nesmějí přechody pro chodce na kole přejíždět, ale po přechodech mohou jen přecházet a kolo vést vedle sebe.“

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, Pixabay.com

Štítky Liberecký, Českolipsko, cyklista, nehoda, přechod pro chodce, havárie, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto na přechodu srazilo cyklistu. Řidič po chvíli odjel, hledá ho policie  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.