Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stoletá alej v Novém Boru se dočká druhé etapy odborného ošetření

Na sídlišti Rumburských hrdinů krášlí okolí stoletá lipová alej vedoucí k Lesnímu hřbitovu. Nyní se dočká odborného ošetření.

Ošetření bude probíhat v rámci krajského projektu na obnovu alejí podél vybraných krajských komunikací druhé a třetí třídy na Novoborsku. „V rámci jeho druhé etapy odborná firma upraví koruny u zhruba padesáti lip srdčitých,“ komentovala za novoborskou radnici Jitka Klásková.

První část obnovy proběhla v loňském roce. „Tehdy muselo být pokáceno devět stromů,“ komentovala Klásková s tím, že tyto stromy byly ve špatném stavu a k jejich odstranění došlo po konzultaci s orgánem ochrany přírody a dendrologem. „U těchto vybraných lip bylo nebezpečí, že kvůli stáří a zdravotnímu stavu by při zhoršených klimatických podmínkách mohly ohrozit zdraví lidí a způsobit škodu na majetku s ohledem na jejich blízkost u komunikace, chodníku a parkoviště,“ sdělila již dříve vedoucí odboru životního prostředí v Novém Boru.

Přestože náhradní výsadba v tomto místě není kvůli blízkosti sítí a malému prostoru možná, projekt počítá s celkovým vysazením více než 500 stromů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Nový Bor

Štítky Českolipsko, alej, Nový Bor, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stoletá alej v Novém Boru se dočká druhé etapy odborného ošetření  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.