Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nový skatepark v České Lípě by mohl být hotový již příští rok. Bude vhodný i pro parkour

Již příští rok by se Česká Lípa mohla dočkat nového skateparku. Ten vyroste nedaleko základní školy Špičák. Na jaře plánuje město hledat zhotovitele.

Aktuálně probíhá zpracování prováděcí projektové dokumentace. Skatepark bude mimo jiné obsahovat také prvky pro parkour. „Máme podanou žádost o stavební povolení. Jakmile bude hotová prováděcí projektová dokumentace, vyhlásíme soutěž na zhotovitele stavby,“ informoval v tiskové zprávě Martin Brož, místostarosta České Lípy.

Za dokumentaci na nový skatepark zaplatí Česká Lípa necelý milion

Město Česká Lípa již vybrala zhotovitele projektové dokumentace nového skateparku. Zaplatí za ni celkem 935 tisíc korun.

Samotná stavba by pak mohla začít v první polovině příštího roku. Součástí by měly být betonové překážky pro začátečníky i pokročilé skateboardisty. Nebudou zde ale chybět ani lavičky nebo odpadkové koše a nové osvětlení. „Jezdci, kteří nyní využívají současný areál skateparku, se na nás obraceli a prosili nás o obnovu parku. Zároveň si uvědomujeme, že ve městě chybí hřiště pro starší děti, proto jsme vyslyšeli přání rodičů, ale i Domu dětí a mládeže Libertin a rozhodli se nový skatepark postavit,“ sdělila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Česká Lípa nechala vybudovat první skatepark v roce 2005. Původně se nacházel před Sportareálem v Barvířské ulici. V roce 2013 se ale přesunul za Sportareál. Původní skatepark ale již neodpovídá současným trendům, a navíc je ve špatném technickém stavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky Českolipsko, Česká Lípa, skatepark, Špičák, Martin Brož, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Šibrava

V prvé řadě by se paní starostka a radní měli usilovně angažovat ve výstavbě silničního obchvatu České Lípy! Ostuda táhnoucí se přec čtyřicet let!

Středa, 1. prosince 2021, 15:21Odpovědět

Nový skatepark v České Lípě by mohl být hotový již příští rok. Bude vhodný i pro parkour  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.