Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kolem základní školy v České Lípě se potulovala liška, zřejmě hledala potravu

V České Lípě se to jen hemží zvířecími návštěvníky. Před pár dny se tu potuloval bobr, nyní pro změnu liška, která se toulala po sídlišti Špičák nedaleko základní školy. Skončila v záchranné stanici.

Českolipští strážníci se o lišce dozvěděli prostřednictvím oznámení na tísňovou linku včera dopoledne. „Jelikož liška patrně prošvihla začátek vyučování, vzala si příklad z některých záškoláků a zevlovala po okolním sídlišti,“ informovala mluvčí českolipské městské policie Eva Vlastníková. Na místo tak strážníci přivolali veterinární lékařku Nikolu Ďurišovou. „Ta ji (lišku, poz. red.) i bez ukolébavky s úspěchem uspala a také pochovala,“ uvedla Vlastníková.

Po České Lípě se procházel bobr. Silnici přešel po přechodu

Nezvyklého návštěvníka se podařilo zachytit v noci na úterý v České Lípě. Po městě se procházel bobr. Na jeho bezpečnost raději dohlédla hlídka českolipské městské policie.

Tulačku si následně převzali pracovníci ze Záchranné stanice Falco. Odsud lišku po ošetření vypustí zpět do volné přírody. „Pro šťouraly uvádíme, že dle paní veterinářky netoužila po vzdělání, ale patrně pořádně hladová hledala školní kuchyni,“ komentovala mluvčí.

V ZS Falco pečují o zraněné a jinak handicapovaná volně žijící živočichy. Co nejvíce z nich se snaží vrátit do volné přírody, pokud to jejich zdravotní stav umožňuje. Před pár dny se tak do přírody vrátil například samec orla mořského, který ve stanici strávil čtyři měsíce.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP ČL

Štítky Česká Lípa, liška, záchranná stanice, strážníci, městská policie, Špičák, příroda, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otakar Vacek

Liška do naší přírody patřila pořád patří přitom Myslivci --Pytláci je střílí na potkání ale vlk který napáchá velké škody je chráněný zákonem

Pátek, 11. února 2022, 10:20Odpovědět

Kolem základní školy v České Lípě se potulovala liška, zřejmě hledala potravu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.