Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brazilské tóny, jitrnicový strom a historičtí lyžníci. Do Nového Boru se vrací karneval

V letošním roce se do Nového Boru vrací legendární karneval. Uskuteční se již po šestnácté. Sklářské město ožije barevnou akcí, která se ponese v duchu brazilského karnevalu, příští víkend.

Dvoudenní oslavy začnou již v pátek 25. února v městském kině vernisáží výstavy brazilského výtvarníka a loutkaře Gilberta Contiho. Návštěvníci se tak mohou těšit například na dvoumetrové masky z papírových kartónů i mechanické loutky. A v latinskoamerickém duchu se ponese i zbytek večera. Na programu je promítání snímku Boží láska, za kterým stojí brazilský režisér Gabriel Mascaro.

„Hudební zážitek slibuje společný koncert bubeníků Tam Tam Batucady se saxofonistou Alešem Kudelou, členem Slunečního orchestru a kapely Laura a její tygři,“ láká na karneval za organizátory Ilona Rejholcová z Kultury Nový Bor.

Na samotný karnevalový průvod městem dojde v sobotu. V čele půjdou bubeníci Tam Tam Batucady. „Každý, kdo bude mít chuť se přidat, je vítán. Sraz masek je v 13 hodin u Městského kina,“ komentovala Rejholcová. Na náměstí se navíc uskuteční recesistický závod Historická lyže. „Sníh bude zajištěn. Máte-li doma staré „práskačky“, neváhejte a přijďte si zazávodit. Hodnotí se nejen rychlost, ale i styl a švihácký ohoz,“ dodala organizátorka.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michaela Jagusztynová

Štítky Českolipsko, Nový Bor, karneval, Gabriel Mascaro, kino, maska, strom

Brazilské tóny, jitrnicový strom a historičtí lyžníci. Do Nového Boru se vrací karneval  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.