Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Bosý podivín se na Českolipsku snažil dostat do auta. Myslel si, že je to tank. Skončil na psychiatrii

Českolipské strážníky zaměstnal bosý muž, který se snažil dostat nejprve do cizího domu a následně do auta v domnění, že leze do tanku. Během dne navíc policisté dostali hlášení o dalším bosém muži v okolí, nešlo však o dotyčného výtržníka. Dezorientovaný muž byl posléze předán do péče lékařů a převezen do psychiatrické léčebny.

Kuriózní případ začal v úterý na sídlišti Holý vrch na Českolipsku. Obyvatele panelového domu vyrušilo neustálé zvonění a bouchání na dveře, neznámý muž se totiž snažil dostat do domu, ač v něm vůbec nebydlel. 

„Hlavním poznávacím znamením bylo, že je bez bot. Strážníci nezvanému návštěvníkovi domluvili a z místa ho vykázali," sdělil mluvčí Městské policie Česká Lípa. 

Záměna s jiným bosým občanem

Případ měl ale pokračování. „Po několika hodinách se ozvala obsluha čerpací stanice v Děčínské ulici, že tam delší dobu stojí muž bez bot. Jak se ukázalo, byl to jiný muž, než ten, který se dobýval do domu," uvedl mluvčí. 

Dotyčný výtržník se měl údajně dostat do České Lípy pěšky a nedokázal si vzpomenout, proč sem přišel. Údajně má bydliště ve Středočeském kraji. Podle policie byl muž dezorientovaný, strážníci se mu tedy snažili vysvětlit, jak se dostane domů. 

Po nějaké době se policisté s mužem setkali znovu; tentokrát byl do půl těla svlečený a podchlazený.  „Zkoušel lézt do aut s tím, že nasedá do tanku. Protože už mluvil úplně z cesty a nereagoval na žádné věty, zavolali mu strážníci lékaře, který rozhodl o převozu na psychiatrii," uzavřela policie. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká Lípa, policie, psychiatrie, výtržník, okres Česká Lípa, dům, Holý vrch, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bosý podivín se na Českolipsku snažil dostat do auta. Myslel si, že je to tank. Skončil na psychiatrii  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.