Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Máš z toho kino, co? Svědkyně v České Lípě zavolala na zloděje katalyzátoru policii

Krádež katalyzátoru v České Lípě překazila zlodějům kolemjdoucí žena, která kontaktovala policii. Trojice přijela do České Lípy krást z Liberecka, díky pohotové reakci svědkyně skončila v rukou zákona.

O krádež katalyzátoru se trojice pokoušela v neděli ráno na sídlišti Sever. „Zvuk úhlové brusky upoutal pozornost ženy, která venčila svého psa. Typický zvuk broušení vycházel z bývalého autobusového nádraží,” uvedla Městská policie Česká Lípa. Svědkyně si všimla tří postav u zaparkovaného vozidla, přičemž jedna z nich něco montovala na podvozku. Bez váhání kontaktovala policii.

Trojice si jí ale všimla, nasedla do auta a odjížděla z místa činu. Řidička na svědkyni ještě zavolala: „Máš z toho kino, co?” Svědkyně se poté vydala raději zkontrolovat své vozidlo, které měla zaparkované nedaleko. Překvapilo ji, že se trojice po chvíli na místo vrátila, aby krádež dokončila.

Ve stejnou dobu přijela na místo i hlídka městské policie, která nejprve ztotožnila „kutila“ s tričkem špinavým od ležení pod autem, u něhož ležela flexa a také odříznutý katalyzátor,” uvedla českolipská policie.

Strážníci pak pachatele předali Policii ČR. „Ve velmi krátké době jde o druhý případ, kdy díky duchapřítomnosti svědka, resp. svědkyně, vedly informace přímo k zadržení pachatele. Za to bychom jí rádi veřejně poděkovali,” dodal mluvčí strážníků.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, policie, krádež, auta, katalyzátor, Liberecký kraj, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máš z toho kino, co? Svědkyně v České Lípě zavolala na zloděje katalyzátoru policii  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.