Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič prorazil závory na přejezdu a ujel. Pátrá po něm policie

Policie hledá řidiče, který v neděli večer projel přes železniční přejezd v Blíževedlech ve chvíli, kdy ještě byly stažené závory, ty tak zničil.

K incidentu došlo před 21. hodinou a na policii ho oznámila výpravčí ze železniční stanice v obci Blíževedly. „Má ho na svědomí neznámý řidič nezjištěného vozidla, který se asi na přejezdu, opatřeném zvukovým i světelným signalizačním zařízením, nemohl dočkat zvednutí závor, a tak je projel,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jak moc podle ní přitom riskoval, ví jen on sám. „Buď závoru prorazil, ještě před průjezdem vlaku, anebo až po něm. První situace by byla velkým hazardem se životem,“ dodala mluvčí.

Správa železnic vyčíslila na svém zařízení škodu za nejméně 10 tisíc korun. „Pokud nám můžete pomoci tohoto nezodpovědného řidiče odhalit, ozvěte se nám na naši bezplatnou linku 158. V případě dopadení mu ve správním řízení hrozí zákaz řízení a vysoká pokuta,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, přejezd, železnice, blíževedly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič prorazil závory na přejezdu a ujel. Pátrá po něm policie  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.