Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

U jablonecké přehrady vyrostly pískové hrady, za pár dní z nich bude pláž

Děti z příměstských táborů dnes strávily celý den u vodní nádrže Mšeno, kde proměnily šedesát tun písku v hrady. U břehu navíc zakotvil pirátský koráb.

Netradiční program v podobě historicky prvních Jabloneckých pískohrátek dnes zažily děti celkem ze sedmi týmů. Do soutěže se přihlásilo šest příměstských táborů a tým vodních skautů.

Výtvory hodnotila sedmičlenná komise v čele s náměstkem primátora Lukášem Pletichou. Dalšími hodnotícími byli primátor města Jablonec Petr Beitl, ředitelka oblastního spolku ČČK Kateřina Havlová, Luboš Nygrýn z městské policie, hrázný Jiří Chmelař, Lenka Akrmanová z Rodiny off-line a pro hlas diváka byl na místě vybrán jeden z diváků.

„Každý ze zúčastněných týmů získal cenu v podobě účastnického listu, sladkostí a her. Odměnili jsme například nejhezčí zříceninu nebo objekt s nejvyšší bezpečností,“ uvedl Jan Štol z magistrátu města. O doprovodný program se postarali piráti, kteří se svou posádkou vzbudili mezi přihlížejícími nadšení.

Stavby by měly zůstat u přehrady i přes víkend. „Samozřejmě vše záleží na počasí. Pokud se hrady udrží, necháme je zde až do pondělí, kdy je proměníme v pláž,“ dodal Štol.

Právě vytvoření písečné pláže byl prvotní impuls k navezení písku k přehradě. „S každou pláží je spojené slunce a písek. Tak nás napadlo, že bychom tak mohli zpříjemnit lidem pobyt u jablonecké přehrady,“ sdělil náměstek Lukáš Pleticha.

Zda se písková pláž v Jablonci osvědčí, ukáže čas. V druhé polovině léta bude situaci monitorovat magistrát města a státní podnik Povodí Labe.

Jablonecké pískohrátky

Středa, 18. července 2018, 18:23

Jablonecké pískohrátky
Jablonecké pískohrátky

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky přehrada, Jablonec, Mšeno, pískohrátky, hrad, písek, pláž, Lukáš Pleticha, Petr Beitl, Jiří Chmelař, Povodí Labe (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U jablonecké přehrady vyrostly pískové hrady, za pár dní z nich bude pláž  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.