Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: K hýbajícímu pytli přivolali policii, uvnitř bylo malé selátko

Ke kurióznímu případu vyrážela Městská policie v Jablonci nad Nisou. Té totiž nálezci ohlásili poblíž jablonecké jízdárny hýbající se zavázaný pytel. Na místo tak vyjela policejní hlídka a následně i pracovníci lučanského útulku Dášenka - Liga na ochranu zvířat.

Po rozvázání nalezli strážníci uvnitř vyděšené, teprve několik měsíců staré selátko. „Prasátko bylo předáno do naší péče, při předávání bylo zvíře nesmírně vyděšené,“ popisuje záchrannou akci Dagmar Kubištová z útulku.

A protože bylo selátko nalezeno na Den české státnosti, dostalo příznačné jméno Václav. „Selátko se má k světu, dostatečně baští. Snažíme se ho hodně chovat a mazlit se s ním, aby si zvykalo na dotek a postupně se socializovalo,“ vysvětluje Kubištová. S prasátky zde mají již zkušenost. Od července 2016 je nedílnou součástí lučanského útulku i prase Dáša.

Tato prasečí slečna se ale k malému přírůstku příliš nemá. „Očuchala ho a pak se šla opět zajmat o žrádlo,“ dodává s úsměvem Dagmar Kubištová.

Václav nyní minimálně týden zůstane v útulku a poté bude nabídnut do adopce. Už nyní se hlásí první zájemci. Všechny potenciální majitele si útulek poctivě prověří. „Rozhodně chceme zajisti, aby Venda neskončil na pekáči.“

Brácha útěkář

Zatímco Václav se již těší dobrému zdraví a pozornosti, jeho sourozenec zatím volně pobíhá po Jablonci. Je nesmírně plachý a každou chvilku se někde objeví. Jednou je to u hřbitova, podruhé mezi panelovými domy, později u lesa. Pokud byste někdo pobíhající malinké prasátko spatřil, obraťte se s touto informací na městskou policii nebo na mobilní telefon útulku Dášenka 606 472 619.

Foto Útulek Dášenka

Štítky prase, nález, pytel, jízdárna, Jablonec, Dagmar Burešová, Jablonec nad Nisou, Den české státnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: K hýbajícímu pytli přivolali policii, uvnitř bylo malé selátko  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.