Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Město zničilo bezdomovcům lesní ubytování, které se nekontrolovatelně rozrůstalo

O bezdomovcích, kteří žijí v lesích na Prosečském hřebeni, se obecně vědělo. Několik let zde pár lidí přespávalo pod provizorními stany a přístřešky. Velikost osady a počet odpadků ale rostly, město proto zakročilo.

Po domluvě s majiteli pozemku, kterými jsou Lesy ČR, vyslal magistrát města Jablonec na místo pracovníky veřejně prospěšných prací, kteří během dne a půl celou osadu zlikvidovali.

„O této lokalitě jsme věděli. Postupně zde ovšem přístřešků a stanů přibývalo. Nyní jich bylo již pět. Na místě navíc přebývalo okolo dvaceti osob a kolem se potulovali i psi, kočky a možná i další zvířata,“ uvedla mluvčí města Markéta Hozová. S nárůstem „obyvatel“ lesní osady přibylo i plachet, igelitů a dalších odpadků.

Ty celkem naplnily čtyři nákladní auta. Kam nyní všichni lidé bez domova půjdou, není jasné. O pobyt v azylovém domě organizace Naděje totiž nestojí. V minulosti jim sociální pracovníci opakovaně nabízeli pomoc v jejich situaci, ovšem bezúspěšně. „Bohužel tito lidé nemají zájem svou životní situaci řešit a odmítají veškerou pomoc,“ sdělila Martina Rosenbergová ze sociálního odboru magistrátu.

Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky bezdomovci, obydlí, les, Proseč, Jablonec nad Nisou, bezdomovec, Lesy České republiky, Jablonec, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zničilo bezdomovcům lesní ubytování, které se nekontrolovatelně rozrůstalo  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.