Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hráz jablonecké přehrady se na rok zavře. Povodí Labe zde plánuje opravy

V září by měly odstartovat stavební práce, které na celý rok uzavřou hráz jablonecké přehrady. Tu přitom hojně využívají lidé při procházkách, běžci i cyklisté. Město ale slibuje, že po rekonstrukci se bude po hrázi krásně chodit.

Povodí Labe aktuálně připravuje rekonstrukci koruny hráze, která ale znemožní vstup na tuto komunikaci. Oprava by měla trvat do listopadu 2020. „Účelem stavby je oprava porušených konstrukčních vrstev koruny hráze, ochrana před zatékáním srážkových vod, prodloužení životnosti vodního díla a zlepšení stavu komunikace na hrázi,“ uvádí město Jablonec na svém facebookovém profilu.

Pozornosti se dočká například i zábradlí nebo samotný povrch komunikace. „Po provedení nových hydroizolací budou opraveny povrchové vrstvy vozovky a chodníků, oprava zábradlí a přespárování pohledových kamenných bloků na koruně hráze,“ dodává město. Náklady na tuto rekonstrukci jsou odhadovány na 18,8 milionu korun. Během stavebních prací mohou lidé využít cestu parkem pod hrází.

Foto Město Jablonec

Štítky hráz, jablonecká přehrada, nádrž Mšeno, Labe, oprava, rekonstrukce, Jablonec, přehrada

Hráz jablonecké přehrady se na rok zavře. Povodí Labe zde plánuje opravy  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.