Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jablonecká tramvaj se vrací do svých kolejí, práce na křižovatce Budovatelů a Poštovní se odsouvají

Do ulice Budovatelů se od neděle vrátí tramvaje. Plánovaná rekonstrukce dešťové a splaškové kanalizace, včetně vodovodu a plynovodu se přesouvá na příští rok.

Důvodem je odvolání místních podnikatelů proti stavebnímu povolení. Od neděle tak opět začne jezdit tramvaj jako dříve, autobusy se na obvyklou trasu vrátí v pondělí. „Odvolání zásadně narušilo původní harmonogram,“ uvedl náměstek primátora Jakub Chuchlík.

Podle něj přesun prací na příští rok způsobí mnohem větší omezení pro místní. Vedoucí odboru rozvoje Otakar kypta považuje za odvolání podnikatelů za účelové. „Vzali si zmíněné rekonstrukce jako rukojmí, protože jsou proti prodloužení tramvajové trati,“ komentoval Kypta.

Tyto opravy je ale podle vedení města nutné provést bez ohledu na to, zda tramvaj prodloužena bude nebo ne. „Sladění všech projektů nebylo snadné a složitému harmonogramu předcházelo mnoho jednání,“ upozornila mluvčí města Jana Hajná. V příštím roce tak budou muset zhotovitelé zapojit do rekonstrukcí více strojů i lidí, aby stihli termíny dokončení. „Práce tak v příštím roce omezí místní daleko více,“ dodal Kypta.

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, Budovatelů, rekonstrukce

Jablonecká tramvaj se vrací do svých kolejí, práce na křižovatce Budovatelů a Poštovní se odsouvají  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.