Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O víkendu zasahovali hasiči na sedmi místech. Bohužel došlo i na zranění

Tento víkend byl pro hasiče v Libereckém kraji opravdu náročný. Museli vyjíždět k požáru domů, pergoly i sazí v komíně. Ve dvou případech byl dokonce vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

K rozsáhlému požáru činžáku v Železném Brodě vyrazily hasičské jednotky o víkendu brzy ráno. „Požár půdního prostoru byl ohlášen na informační středisko ve:44,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Na místo okamžitě vyjelo celek osm jednotek a byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Na místě se ukázalo, že plameny již šlehaly z okna střechy. Celý zásah nebyl kvůli okolní zástavbě vůbec snadný. „Z budovy navíc museli hasiči evakuovat tři osoby a další dvě byly zachráněny. Jedna utrpěla vážné popálení a druhá se nadýchala zplodin,“ komentovala Hložková.

Po dlouhém boji se podařilo požár lokalizovat v půl desáté ráno a zlikvidován byl krátce před půl pátou odpoledne. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun, zároveň ale byl uchráněn majetek za 3,5 milionu. Příčinou požáru se zatím stále zabývají vyšetřovatelé.

K dalšímu většímu požáru vyjížděli hasiči v Jablonci. Tentokrát hořelo v bytovém domě. Na místě zasahovalo šest jednotek. Jak bylo zjištěno, příčinou byl požár jídla na plotně. „Na místo byl přivolán i pracovník krizového oddělení města a to z důvodu zajištění náhradního ubytování pro 11 rodin,“ dodala Hložková.

Záchranáři se postarali o jednu osobu, která se nadýchala zplodin. I zde byla škoda vyčíslena na 1,5 milionu. Naštěstí se podařilo hasičům uchránit majetek za 14,5 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky požár, hasiči, Jablonec, Železný Brod, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu zasahovali hasiči na sedmi místech. Bohužel došlo i na zranění  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.