Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Jablonec používá rozpočtové provizorium už přes dvacet let. Ani příští rok nebude výjimkou

Stejně jako v posledních letech i v příštím roce začne město Jablonec s rozpočtovým provizoriem. V únoru by pak měl být dokončen samotný rozpočet.

Rok 2020 zahájí Jablonec nad Nisou tradičně s rozpočtovým provizoriem. Rozhodli o tom jablonečtí zastupitelé. V lednu se bude na přípravě rozpočtu intenzivně pracovat a zastupitelstvo jej dostane 20. února, řekl náměstek primátora Milan Kouřil, který materiál zastupitelstvu předkládal. Tento postup město uplatňuje přes 20 let a komplikace to zatím nikdy na začátku roku nezpůsobilo.

Odbory a městské organizace mají na svůj chod v prvním měsíci příštího roku dvanáctinu prostředků s nimiž hospodařily letos. „Chod města v lednu přijde na 75 milionů korun,“ doplnila vedoucí odboru ekonomiky Renata Vítová. Z toho více než 17 milionů korun bude stát fungování městských příspěvkových a obchodních organizací. Do schválení rozpočtu neplánuje Jablonec nové investiční akce, bude ale financovat ty, které začaly loni. Platit bude také své úvěry a další dlouhodobé výdaje podle splátkových kalendářů a platných smluv.

Pro letošní rok připravil Jablonec rozpočet s rekordními výdaji 1,26 miliardy korun, příjmy měly být zhruba o 270 milionů korun nižší. Schodek krylo město zůstatky na svých účtech a ve fondech. V plánu byly pro letošní rok investice za zhruba 372 milionů korun. Největší akcí je výstavba pavilonu intenzivní péče v Nemocnici Jablonec.

Aktuálně už díky vyšším příjmům a přijatým dotacím příjmy a výdaje města dosáhly bezmála 1,486 miliardy korun, z toho téměř 426 milionů korun představují investice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky správa, hospodářství, rozpočet, Jablonec n.N., 2020, Jablonec nad Nisou, Milan Kouřil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec používá rozpočtové provizorium už přes dvacet let. Ani příští rok nebude výjimkou  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.