Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zima se na chvíli ukázala, na Jizerce bylo minus devatenáct stupňů

V Libereckém kraji se přes noc výrazně ochladilo, teploty ráno klesly až k minus sedmi stupňům. Na Jizerce v Jizerských horách klesla teplota pod minus 14 stupňů Celsia, u země tam naměřili i minus 19. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, vozovky jsou vlhké a místy se objevují mlhy, které mohou namrzat. Žádné vážné problémy na silnicích ale zatím podle policie hlášené nejsou.

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou většinou holé a vlhké po chemickém posypu. Na mostech a v otevřených úsecích ale mohou namrzat a řidiči by tam měli být opatrní. Pozor by si měli dát motoristé také na silnicích nižších tříd, které se nesolí. Hlavně v horských oblastech na nich leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat.

Teploty v kraji se dnes ráno pohybovaly od minus sedmi do minus tří stupňů Celsia. Většinou je polojasno až zataženo, fouká jen slabý proměnlivý vítr. Zejména na Českolipsku se objevují mlhy. Teploty přes den vystoupají maximálně k pěti stupňům, na horách se udrží kolem nuly.

Autoři | Foto CHMI

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký kraj, zima, Jizerské hory, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima se na chvíli ukázala, na Jizerce bylo minus devatenáct stupňů  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.