Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Mšeně vznikne nové parkoviště. Autům ustoupí pět stromů, ale město je nahradí

Parkování bývá zejména na sídlištích oříšek. A výjimkou není ani okolí panelových domů u jablonecké přehrady. V Pobřežní ulici vznikne ještě letos nové parkoviště, které nahradí místo po zbouraném objektu.

Na vybudování nového parkoviště má jablonecká radnice připravených 5 milionů korun. Parkovacím místům ustoupí i pět stromů. „Během měsíce března musíme pokácet čtyři javory a jednu břízu. Nejpozději v květnu přítího roku ale vysadíme náhradní zeleň,“ sdělil náměstek primátora Petr Roubíček

Město musí stromy pokácet ještě během měsíce března v době vegetačního klidu, jinak by totiž muselo čekat do července. Celkem čtyři stromy ale nahradí patnáct kusů tavolníků japonských, tedy nízkých keříků.

Nové parkoviště by mělo pomoci s akutním nedostatkem parkovacích míst. „V těchto panelových domech je zhruba 130 bytů a k dispozici je jen přibližně 60 parkovacích míst,“ komentoval Roubíček. Vedení města a místní zároveň prosí zdejší obyvatele, aby byli ohleduplní a neprosazovali zde zeleň.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Jablonec, parkoviště, Pobřežní, Mšeno, strom, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Mšeně vznikne nové parkoviště. Autům ustoupí pět stromů, ale město je nahradí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.