Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu v Jablonci zkomplikuje rozsáhlá obnova sítí, křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů se uzavře

Výstavba dešťové kanalizace a rozsáhlá obnova inženýrských sítí zkomplikují od 16. března dopravu v Jablonci nad Nisou. Zcela uzavřená bude křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů, která je součástí silnice I/14, včetně mostu k ulici U Balvanu. Práce tam měly začít už loni, kvůli námitkám podnikatelů a obyvatel je ale město muselo odložit. S objížďkami tam musí motoristé počítat až do podzimu, řekl primátor Jiří Čeřovský (ODS).

Dopravu ve druhém největším městě v Libereckém kraji čekají velké komplikace v souvislosti s uzavřením křižovatky Rádelský mlýn na silnici I/35 z Liberce na Prahu. Stavební akce přímo v Jablonci průjezd městem ještě ztíží. „Jsou to akce, které nemůžeme odložit a termíny změnit," řekl Čeřovský. Nebude to navíc jediná akce ve městě, Liberecký kraj mimo jiné plánuje přestavbu křižovatky Ostrý roh na kruhový objezd.

Práce v centru začnou od Nisy přes křižovatku ulicí Poštovní směrem vzhůru s odbočkou do ulice Budovatelů, kde pod parkovištěm vznikne retenční nádrž. Současně se bude opravovat most přes Nisu mezi bývalými lázněmi a učilištěm. Uzavírka křižovatky Poštovní a Budovatelů potrvá zhruba do konce června. Pak se stavba posune vzhůru Poštovní ulicí po částech až po křižovatku s Libereckou a zároveň začne rekonstrukce sítí v oblasti Anenského náměstí. Oblast bude uzavřena od srpna do konce listopadu.

Stavba je první částí rozsáhlé rekonstrukce plynovodu, vodovodu, jednotné kanalizace a budování dešťové kanalizace, která ve městě zcela chybí. Kvůli uzavírce přestane jezdit i tramvaj z Liberce. „Koleje odstraní dopravní podnik o víkendu 14. a 15. března a od pondělí 16. března se křižovatka Poštovní a Budovatelů zcela uzavře. Za tramvaj budou od 14. března jezdit autobusy a od 16. března začnou platit i náhradní trasy městské hromadné dopravy," dodal náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček (ODS).

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky jablonec, uzavírka, poštovní, Jablonec nad Nisou, kanalizace, Jiří Čeřovský, ODS, rekonstrukce, Liberecký kraj, Liberec, Praha, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Jablonci zkomplikuje rozsáhlá obnova sítí, křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů se uzavře  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.