Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce kanalizace a dalších sítí v centru Jablonce začne v pondělí

Od zítřejšího dne přestanou v Jablonci jezdit tramvaje a v pondělí se naplno rozjede rekonstrukce dešťové kanalizae. To si ale vyžádá i úplnou uzavírku.

Uzavírka se týká ulic Poštovní a Budovatelů u konečné tramvaje. Auta neprojedou ani přes most k ulici U Balvanu. Podle předpokladů by měla uzavírka trvat do konce června.

„Během víkendu budou odstraněny koleje. Tramvaj nahradí autobudy, které budou mít konečnou na zastávce u radnice,“ sdělil náměstek primátora Petr Roubíček. Rekonstrukce bude směřovat od Nisy, přes ulici Poštovní dále ke křižovatce s ulicí Budovatelů. Současně také bude probíhat oprava mostu mezi bývalými lázně,i a učilištěm.

Tato rekonstrukce je ale teprve první fází. Pokračovat bude dále v ulici Liberecká a dotkne se také Anenského náměstí. „Zde uzavírky tpotrvají od sprvna do listopadu,“ informovala novináře mluvčí magistrátu Jana Fričová. Rekonstrukce plynovodu, vodovodu, jednotné kanalizace a budování dešťové kanalizace bude ale pokračovat i příští rok.

Parkoviště na Anenském náměstí i vjezd do ulic Dvorská, Soukenná, Fügnerova a „Malá Budovatelů“ bude možný od kruháče U Zeleného stromu. Zároveň bude umožněn vjezd na parkoviště u polikliniky. Poliklinika bude přístupná z ulice Poštovní směrem od divadla.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Budovatelů, Jablonec, Poštovní, rekonstrukce, kanalizace, Lužická Nisa, Anenské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce kanalizace a dalších sítí v centru Jablonce začne v pondělí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.