Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kolaps na silnici z Tanvaldu do Harrachova. Uzavření přechodů s Polskem komplikuje dopravu

Přes deset kilometrů dlouhá kolona před hranicí s Polskem v Harrachově komplikuje dopravu v oblasti. Autobusy se nemohou dostat ani do Kořenova, končit proto musí už v Desné, která je od hranic vzdálena 14 kilometrů. Na twitteru o tom informuje společnost Korid LK, která je koordinátorem veřejné dopravy v Libereckém kraji. Hraniční přechod Harrachov-Jakuszyce na silnici 10 je jediný, který na 130 kilometrů dlouhé česko-polské hranici v Libereckém kraji zůstal otevřený.

Kolona před přechodem v Harrachově se začala postupně prodlužovat už v úterý. „Poláci odbavování zrychlili, kamionů je ale víc," řekl krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Na Harrachov směřuje podle něj víc kamionů, které odklánějí ze sousedního kraje, kde kolona k česko-polskému hraničnímu přechodu v Náchodě v úterý přesahovala 40 kilometrů a končila až před Hradcem Králové.

V Harrachově podle Robovského za posledních 24 hodin odbavili 580 kamionů mířících do České republiky a 1500 aut ve směru do Polska. Většinu z toho tvořily kamiony. V Libereckém kraji je otevřený ještě česko-německý přechod Petrovice-Lückendorf, který slouží jen cestujícím přes hranice za prací. Za posledních 24 hodin rudy projelo 180 aut směrem do Česka a 120 mířilo do Německa. „Odepřen byl vjezd do Česka 35 automobilům a asi 40 lidem," doplnil Robovský.

Autoři | Foto Marek Malý

Štítky ČR, Polsko, policie, zdraví, koronavirus, Liberecký kraj, doprava, Harrachov, Tanvald, Desná, Kořenov, Česko, silnice, Německo, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolaps na silnici z Tanvaldu do Harrachova. Uzavření přechodů s Polskem komplikuje dopravu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.