Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jablonec otevřel tři mateřinky a jednu základku. Určené jsou jen některým dětem

Město Jablonec otevřelo na základě rozhodnutí hejtmana Libereckého kraje o otevřené tří mateřských a jedné základní školy. Ulehčit by měly školy rodičům v náročných zaměstnáních.

Školy budou otevřeny každý všední den. „Školy budou fungovat fenně od 6 do 20 hodin,“ uvedla mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

V omezeném režimu tak bude otevřena MŠ Hřbitovní, MŠ Jugoslávská a MŠ Tichá. Kromě školky ve Hřbitovní ulici ve zbylých školkách jsou ve skupinách pro 15 dětí preferované děti zapsané v této dané školce. Pro žáky mladší 10 let je určená ZŠ Liberecká. „Škola a školky jsou určené pro děti, jejichž rodiče nebo zákonní zástupci jsou zaměstnanci/příslušníci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví, ozbrojených sil, veřejné dopravy a technické infrastruktury, zaměstnanců určené školy, Centra sociálních služeb a magistrátu,“ informovala mluvčí.

Tato péče o děti je určena nejen pro obyvatele města Jablonec ale i pro obce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností, tedy pro Rychnov u Jablonce nad Nisou, Pulečný, Rádlo, Maršovice, Lučany nad Nisou, Josefův Důl, Bedřichov, Dalešice, Nová Ves, Janov nad Nisou.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky škola, Jablonec, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec otevřel tři mateřinky a jednu základku. Určené jsou jen některým dětem  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.