Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lepší sociální zařízení i převlékárny. Okolí jablonecké přehrady se dočká změn

Aktuálně probíhá architektonická soutěž, jejíž vítězný návrh by měl sjednotit a zlepšit celkový vzhled okolí jablonecké přehrady. Na úpravy město z rozpočtu vyčlenilo osm milionů korun.

Důvodem je řada podnětů od místních i návštěvníků, kteří v letním období postrádají zejména převlékárny. V současné chvíli se musí lidé do plavek převlékat ve stísněných kabinkách toalet, na parkovištích nebo někde za keřem. Změn by mělo doznat i sociální zařízení. Mělo by obsahovat sprchy a být provozované celoročně.

Primárně by se plánovaný projekt měl zaměřit na dvě lokality - U Prutu a zátoku u bazénu. „Tyto lokality patří mezi nejvíce navštěvované,“ informoval náměstek primátora Petr Roubíček. Určitého sjednocení by se měly dočkat i stánky s občerstvením.

Největší negativa jablonecké přehrady? Záchody i vzhled stánků

Přehradní nádrž Mšeno je srdcem Jablonce. V létě je u ní hlava na hlavě. Denně k ní míří desítky místních na procházku maminky s kočárkem, celé rodiny i kamarádi. Milují ji běžci, inlajnisté i pejskaři. Ve zdejší lokalitě je ale stále co...

Soutěž potrvá do 15. září. Vítězný návrh by měl být vybrán v polovině října. k realizaci by tak mělo dojít během příštího roku. „Úpravy by mohly začít, jakmile to umožní klimatické podmínky,“ řekl Roubíček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jablonec

Štítky Jablonec, přehrada, stánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lepší sociální zařízení i převlékárny. Okolí jablonecké přehrady se dočká změn  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.