Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nevychované řidiče, kteří u školy blokovali výjezdy, potrestalo město. Teď jen tak nezaparkují

Sklenice přetekla, přesně tak by se dala popsat situace u jablonecké školy v Arbesově ulici. Místní obyvatelé si dlouhodobě stěžovali na neukázněné řidiče, kteří zde parkovali na všech možných místech, když vozili své děti do nebo ze školy. Město tomu učinilo přítrž.

Agresivní, bezohledné a často i život komplikující parkování. Přesně s takovými argumenty se obrátili obyvatelé tzv. finských domků nedaleko základní školy na město skrze stížnost. V té se uvádí, že řidiči parkují v blízkosti školy od rána do večera před výjezdy a nerespektují značku zákaz stání. 

Dále je zde uvedeno: „Od odpoledne do večerních hodin je situace ještě horší, neboť v tělocvičně ZŠ probíhají sportovní aktivity (odpoledne děti, večer dospělí).“ a podle výtek místních si řidiči nedělají nic ani ze žlutého podélného značení, nebo vjezdů do garáže. Že se z nebo dovnitř už majitelé nedostanou, je nezajímá.

Nerespektovali zákaz stání, teď už nesmí ani zastavit

Výjimkou prý nejsou ani vulgární reakce řidičů, když jim místní obyvatelé jejich neomalené parkování vytknou. Město proto uspořádalo s místními schůzku ve škole a společně nakonec došli k poměrně razantnímu řešení. Z ulice zmizí cedule se zákazem stání a naopak se zde objeví od 1. listopadu cedule zákaz zastavení. 

Na řidiče, kteří by i nadále chtěli v blízkosti školy parkovat, si počíhá městská policie. A nepoučitelným řidičům bude udílet pokuty. „A to se týká i řidičů, kteří zde zastaví i jen na dobu nezbytně dlouhou, aby dovedli dítě do školy,“ varuje Michal Švarc, zástupce ředitele městské policie.

Rodiče dětí ale nebudou bez šance úplně. Stále budou mít možnost zaparkovat na oplocené ploše mezi školou a ulicí Pobřežní. „Odstavení vozu na této ploše se týká pouze zaměstnanců školy a rodičů, a to pouze v době provozu školy,“ vysvětluje náměstek primátora Petr Roubíček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto arbesovka.cz

Štítky Jablonecko, Arbesova, parkování, Michal Švarc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Troták

Kázeň musí bejt, říkaval jeden než se zastřelil. A na občany patří přísnost a policie. Na co nabídnout řešeni jak, kde, kdy parkovat. O to se starat nemusí. Ale policii a pokuty zařídíme.

Úterý, 29. září 2020, 11:24Odpovědět

Nevychované řidiče, kteří u školy blokovali výjezdy, potrestalo město. Teď nezaparkují  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.