Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jablonecký krizový štáb řešil umístění bezdomovců a seniorů s koronavirem, které nelze hospitalizovat

Hlavním tématem krizového štábu, který v pátek zasedl v Jablonci nad Nisou, bylo případné umístění osob, u kterých sice byl prokázán koronavirus, ale jejich stav nevyžaduje hospitalizaci.

Takových osob přitom nemusí být málo. Může se jednat o sociálně slabé osoby, bezdomovce i seniory. Zkrátka osoby, které sice není nutné kvůli koronaviru hospitalizovat, ale nemají kam jít. „V nemocnici sice máme pro pacienty s COVID-19 vyčleněné oddělení ARO s pěti lůžky a ventilátory, tam ale nemůžeme umístit pacienty, kteří nevyžadují hospitalizaci,“ uvedl ředitel nemocnice Vít Němeček.

Stejně tak není možné takové pacienty umístit na LDN. Původně, během první vlny koronaviru, se uvažovalo o zřízení velkého stanu pro podobné případy. Teď bude muset vedení Jablonce najít nějaký vytápěný objekt. Z toho důvodu se zítra uskuteční jednání starostů všech obcí na Jablonecku.

Kromě toho muselo město řešit také problém s nošením roušek v MHD. Konkrétně se jednalo o klientky Domova a Centra sociálních služeb v Jabloneckých Pasekách, pro které platí výjimka a roušky nosit nemusí, ale řidiči je nechtěli pustit do autobusu. „Nyní mají během přepravy visačky, aby už nedošlo ke konfliktům,“ řekl Luboš Wejnar z Jablonecké dopravní.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Jablonec, krizový štáb, Liberecký, koronavirus, COVID-19, Jablonec nad Nisou, pacient, Vít Němeček, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecký krizový štáb řešil umístění bezdomovců a seniorů s koronavirem, které nelze hospitalizovat  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.