Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladý řidič způsobil v Lučanech nehodu tří aut, při nárazu z vozu vypadl

Policisté šetří nehodu, ke které došlo ve čtvrtek ráno v Lučanech nad Nisou, kde havarovala celkem tři auta. Nehodu způsobil pětadvacetiletý mladík, který dostal smyk a po nárazu z auta vypadl.

Řidič jel s vozidlem Škoda Octavia ve směru od centra obce do Jablonce nad Nisou. „Předjížděl kolonu vozidel v místě, kde je předjíždění zakázáno plnou nepřerušovanou čárou, přes přechod pro chodce a navíc neměl dostatečný výhled před sebe, aby se mohl včas bezpečně zařadit,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.  

Podle ní v okamžiku, kdy se snažil zařadit před první předjížděné vozidlo, dostal vlivem nepřiměřené rychlosti smyk a narazil do protijedoucího vozidlo Honda Civic, které řídila 46letá řidička. „Vůz Honda byl vlivem tohoto střetu odraženo na svodidla a dále ještě na za ním jedoucí vozidlo Peugeot Boxer,“ dodala mluvčí.

Mladý řidič nebyl během jízdy připoután a po nárazu vypadl z auta ven, záchranáři ho poté převezli do nemocnice. Zranění utrpěla i řidička hondy, policisté tak u ní, ani u mladého řidiče nemohli provést dechovou zkoušku.

„Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky lučany, policie, nehoda, Lučany nad Nisou, Honda, Jablonec nad Nisou, Škoda Octavia, Honda Civic, Peugeot Boxer, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič způsobil v Lučanech nehodu tří aut, při nárazu z vozu vypadl  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.