Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vánoce v Jablonci budou poprvé bez trhů a primátorského svařáku

Bez slavnostního rozsvícení vánočního stromu a tradičních trhů se letos kvůli koronavirové pandemii musejíbudou muset obejít obyvatelé Jablonce nad Nisou. Radnice druhé největšího města v Libereckém kraji rozhodla také o zrušení tradiční charitativní akce Primátorský svařák, která je součástí adventu v Jablonci od roku 2007 a na pomoc potřebným už za ty roky vybrala přes 415 tisíc korun. Adventní program bude jen on-line, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Náměstí před jabloneckou radnicí už zdobí desetimetrový smrk ztepilý, v neděli 19. listopadu ho rozsvítí primátor Jiří Čeřovský a duchovní Roman Hampacher. Rozsvícení bude možné sledovat na webu města a na facebooku od 18:00. Na Mírovém náměstí letos kvůli koronavirovým opatřením nebude žádný stánek s občerstvením. Ze stejného důvodu se neuskuteční ani tradiční Novoroční koncert v městském divadle. Primátor pozdraví 1. ledna obyvatele města prostřednictvím on-line vysílání.

Na internet se letos přesunul kulturní program, který tradičně advent v Jablonci provází. „Rozhodli jsme se s Jabloneckými setkávat alespoň na dálku a prostřednictvím monitorů jejich počítačů vstoupit do jejich domovů," řekl náměstek primátora David Mánek (za ANO). Jablonecký advent nabídne od 27. listopadu on-line přenosy koncertů ze starokatolického kostela Povýšení sv. Kříže na náměstí Boženy Němcové. Tím prvním bude v pátek stream koncertu kapely Flastr, která hraje převážně bluegrass.

„Ve čtvrtek 3. prosince se připojíme k Muzeu skla a bižuterie, s nímž se podílíme na pořádání koncertu v unikátním skleněném krystalu, kde díky Ondřeji Rumlovi zazní písně a šansony například dvojice Petra Hapky a Michal Horáčka nebo Petera Gabriela. O den později mohou diváci sledovat vystoupení dvojnásobného držitele ceny Thálie, zpěváka a muzikálového herce Jana Kříže za doprovodu piana a saxofonu," doplnil Mánek. V pátek 11. prosince nabídne program stream pohádek Tři přadleny a Jak chodil Kuba za Markytou z libereckého Naivního divadla.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky zábava, správa, koronavirus, internet, Vánoce, Jablonec, Jablonec nad Nisou, koncert, advent, svařené víno, Liberecký kraj, Jiří Čeřovský, Facebook, Peter Gabriel, Božena Němcová, Petr Hapka, Michal Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce v Jablonci budou poprvé bez trhů a primátorského svařáku  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.