Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poštovní v dolním centru Jablonce se uzavřela. Pokládají zde finální povrch

Práce v ulici Poštovní komplikují od včerejšího dne dopravu v dolním centru Jablonce. Práce by měly být hotové do 6. dubna.

Ulice Poštovní je od včerejšího dne uzavřená od křižovatky s ulicí Budovatelů po křižovatku s Libereckou. Ulice dostane po loňských pracích finální povrch, hotový musí být do 6. dubna, kdy začnou práce na druhé etapě výstavby dešťové kanalizace. Potrvají po celou stavební sezonu, jejich součástí budou i další práce na inženýrských sítích, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Práce v ulicích Poštovní a Budovatelů skončily loni v listopadu, komunikace ale dostaly vzhledem k chladnému počasí a hlubokým výkopům jen provizorní povrch, s pokládkou toho finálního čekali stavbaři až na jaro. „Mohly se tak projevit případné poklesy vozovky nad hluboko položenou sítí. Ty teď mohou být odstraněné ještě před pokládkou finálního povrchu," řekl náměstek primátora Petr Roubíček (ODS). Práce podle něj skončí do Velikonoc, pak začne další etapa stavby.

„Stejně jako v minulém roce se spojíme se správci dalších sítí, abychom město zatížili výkopy jen jednou. Dělat se bude splašková kanalizace, vedení plynu a vody, dešťová kanalizace a veřejné osvětlení. Pět věcí, které jsou náročné na koordinaci, jež je v tomto momentě opravdu zásadní. Bez ní by nešlo vše zvládnout v jedné stavební sezoně. Dobrou zprávou ale je, že tři z pěti projektů bude dělat jeden zhotovitel," dodal Roubíček.

Letos se bude pracovat v ulicích Liberecká, Generála Mrázka a Komenského. Součástí stavebních prací bude kompletní rekonstrukce konstrukčních vrstev vozovek a kompletní přeložení chodníků, modernizace čeká i veřejné osvětlení. Řidiči budou muset místo objíždět, odkloněná bude také autobusová doprava. „Je nám jasné, že to bude opět zkouška trpělivosti nás všech. Na druhou stranu - opravy sítí i vybudování chybějící kanalizace je nutné," dodal Roubíček.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, automobilová, voda, stavby, správa, Jablonec n.N., Jablonec, kanalizace, Velikonoce, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poštovní v dolním centru Jablonce se uzavřela. Pokládají zde finální povrch  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.