Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Toalety kolem jablonecké přehrady konečně prošly rekonstrukcí

Jablonecká přehrada se dočkala nových toalet ještě před zahájením letní sezóny. Za jejich obnovu město zaplatilo 845 tisíc korun. Kromě sociálního zázemí u přehrady prošly rekonstrukcí také toalety u letního kina.

„Mít kvalitní, čisté a fungující toalety ve městě je základ. Proto se snažíme ty nevyhovující opravovat nebo nahrazovat zcela novými. Opravou toalet u letního kina, která zahrnovala i zavedení topení, jsme jejich provoz rozšířili ze sezonního na celoroční. Celá rekonstrukce vyšla městskou pokladnu na 445.000 korun," doplnil náměstek primátora Milan Kouřil.

Sociální zařízení na Horním náměstí už kompletní rekonstrukci nutně potřebovalo. „Opravy byly skutečně rozsáhlé. Museli jsme sanovat vlhkost, instalovali jsme nový kotel na topení a teplou vodu, položili jsme novou dlažbu, vyměnili okna, dveře a sanitární vybavení. Budova má novou fasádu a vnitřní výmalby," popsala rozsah prací Dana Försterová z technického odboru města. Sloužit teď mohou tyto toalety i v zimním období, otevřené jsou denně od 12:00 do 18:00, večer pak slouží návštěvníkům letního kina, kvůli kterým vedou do budovy i nové vstupy přímo z areálu.

Zcela nové toalety dostala se zahájením letní turistické sezony přehrada, vyrostly v sousedství parkoviště pod bývalým závodem Bižuterie. „Zde bylo dosluhující zařízení, které už bylo v havarijním stavu, proto jsme se rozhodli jej nahradit zcela novým. Volba padla na hotový a vybavený kontejner, pod kterým jsme upravili vydlážděný prostor a připojili jej na odpady a přívody vody. Energii dodávají toaletám solární panely," řekl Kouřil.

U vodní nádrže Mšeno tak dnes město provozuje šest sociálních zařízení, z nichž dvě jsou zděná – jedno u sauny, druhé na poloostrově Tajvanu, kde je také přebalovací pult. Otevřené jsou v sezoně denně od 8:00 do 20:00 a jsou zdarma. K toaletám, které jsou v blízkosti občerstvení, mají klíče jejich provozovatelé, protože stánky mohou být podle městské vyhlášky otevřené až do 22:00. Provoz veřejných toalet u přehrady stojí město každý rok 944.000 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky služby, turistika, správa, Jablonec nad Nisou, přehrada, toaleta, rekonstrukce, Milan Kouřil, Tchaj-wan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Toalety kolem jablonecké přehrady konečně prošly rekonstrukcí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.