Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do lesů v Srnčím dole bude tři měsíce zákaz vstupu v noci kvůli lovu divočáků

Od srpna do října bude platit zákaz vstupu do lesů mezi Jabloncem a Rádlem do lokality Srnčí důl v nočních hodinách. Důvodem je plánovaný lov prasat divokých v této části honitby. Město Jablonec tuto informaci uveřejnilo na své úřední desce.

„V území s omezeným vstupem se nařizuje zákaz vstupu v období od 01. srpna do 31.října 2021 v hodinách od 21:00 do 06:00 hodin následujícího dne,“ informuje město Jablonec. V části honitby Rádlo, kterou ohraničuje na jedné straně zástavba domů, silnice první třídy a Nový Svět, bude probíhat ve zmíněném období lov.

Mapu s přesným ohraničením dotčené lokality naleznete zde.

Omezení vstupu má zajistit nejen klid zvěře a tím snadnější lov, ale také bezpečnost osob. Myslivci se během tří měsíců pokusí snížit přemnoženou populaci prasat divokých.

Ta způsobuje značné škody. „Prase divoké v daných podmínkách působí značné škody na majetku hospodařících subjektů. Pro omezení nárůstu škod a zefektivnění hospodaření subjektů je nezbytně nutné snížit populační hustotu prasete divokého jako druhu zvěře, která se největší měrou podílí na způsobených škodách na navazujících nehonebních pozemcích a kriticky se přibližuje k lidským obydlím,“ píše se v dokumentu.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa

Štítky Jablonecko, honitba, prase, Srnčí důl, divoké prase, Jablonec, les, Nový svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do lesů v Srnčím dole bude tři měsíce zákaz vstupu v noci kvůli lovu divočáků  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.