Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V noci hořela hala Jablotronu v Jablonci. Škody jdou do milionů

, aktualizováno 6. srpna 2021, 16:00

Dnes v noci zasahovali hasiči v průmyslové výrobní hale v Jablonci nad Nisou. Požár se podařilo zlikvidovat před šestou hodinou ranní. Podle prvních odhadů způsobil požár škodu za několik milionů. Při události nebyl nikdo zraněn.

„K požáru průmyslové výrobní haly v Jablonci n. N. došlo dnes po 2 hodině ranní,“ informovali hasiči na Twitteru. K požáru bylo postupně přivoláno celkem osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

Na požár byly nasazeny tři vodní proudy. Požár se podařilo lokalizovat po necelé hodině, k likvidaci došlo před šestou hodinou ranní. Likvidaci požáru komplikovalo podle mluvčího hasičů Jakuba Suchardy to, že jde o moderní halu se sendvičovou skladbou stěn. „Hasiči rozebírali opláštění a střešní konstrukci, aby dohledali skrytá ohniska a provedli jejich dohašení. K odvětrání objektu nasadili přetlakovou ventilaci,“ doplnili hasiči.

Příčinou a okolnostmi požáru se budou nadále zabývat vyšetřovatelé. V šetření je zatím i výše škody. Na místě zasahovali hasiči z Jablonce, Liberce, Vratislavic, Janova a Lučan. „Požár měl zasáhnout levou přední část výrobní haly, kde byl uskladněný materiál. Při požáru nedošlo ke zranění, ani nebyla nutná evakuace osob," komentovala krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

JabloPCB se zaměřuje na komplexní zakázkovou výrobu a kompletaci elektronických sestav výrobků. Klíčovým výrobním sortimentem je zabezpečovací technika.

Oheň poškodil halu společnosti JabloPCB, která je součástí skupiny Jablotron. „V budově probíhaly pouze práce spojené se stěhováním a přípravou na zahájení výroby, a také proto můžeme potvrdit, že nedošlo k žádnému ohrožení na zdraví osob. Nyní probíhá vyčíslení odhadu škod a současně usilovně pracujeme na přípravách rozjezdu výroby," uvedla na dotaz asistentka vedení společnosti Táňa Dušková.

Jablotron je českou společností, která se od roku 1990 a zaměřuje na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení, poskytuje i bezpečnostní služby. V Rýnovicích u rychlostní silnice na Liberec vybudovala firma před pěti lety moderní logistické centrum za 94 milionů korun. Požárem byla poškozena nově dokončená sousední budova.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Janov nad Nisou

Štítky Jablonecko, požár, hasiči, Jablonec nad Nisou, Jablotron, JabloPCB, Twitter, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci hořela hala Jablotronu v Jablonci. Škody jdou do milionů  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.