Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkování proti covidu v jablonecké hale končí. Přesune se do nemocnice

Velkokapacitní očkovací centrum v městské hale v Jablonci nad Nisou ukončí v pátek svůj provoz. Nově budou zdravotníci očkovat v areálu městské nemocnice, provoz tam zahájí 1. září. Vakcínu proti koronaviru budou lidé dostávat v bývalých prostorách ARO v přízemí chirurgického pavilonu, které se uvolnily po vybudování nového pavilonu intenzivní péče. Sportovní hala začne se školním rokem znovu sloužit sportovcům, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

„My jsme také zjistili, že v rámci očkování máme zřejmě největší nápor za sebou a bude tak stačit menší kapacita," doplnil náměstek primátora David Mánek (ANO). Ve sportovní hale dokázali denně podat až 1200 dávek vakcíny, v posledních dnech ale zájem výrazně klesl a denně tam aplikovali v průměru 360 dávek. V nemocnici budou očkovat maximálně 500 lidí za den. S očkováním neregistrovaných v Jablonci nepočítají, ti budou muset do nedalekého Liberce, kde tuto možnost nabízí velkokapacitní centrum u sídla Libereckého kraje a také očkovací centrum EUC Klinika Liberec.

Centrum se bude stěhovat přes víkend a první dva dny následujícího týdne. Podle ředitele Víta Němečka bude centrum v nemocnici od září vzhledem k poklesu zájmu o očkování v provozu jen ve středu a v pátek. „Zatímco v hale jsme fungovali pouze odpoledne, v nemocnici bude provoz jak dopoledne, tak odpoledne," řekl. Očkovat se bude vždy od 08:00 do 11:00 a od 12:00 do 15:00. Počet parkovacích míst v areálu nemocnice je omezený, Němeček proto doporučuje využít veřejnou dopravu. Linka 103 projíždí přímo areálem nemocnice.

V Libereckém kraji začalo očkování na začátku ledna, od 22. února fungují velkokapacitní očkovací centra v jablonecké městské hale a také v Liberci, České Lípě, Semilech a Jilemnici, později přibyla další. Aktuálně se v Libereckém kraji očkuje na osmi místech, z toho dvě jsou v krajském městě. Zapojilo se i přes 150 praktických lékařů a dnes podruhé vyjel i mobilní očkovací tým záchranné služby. Dnes zamířil do vyloučených lokalit na Frýdlantsku.

Očkování v Libereckém kraji

Zdravotníci v Libereckém kraji aplikovali podle údajů z ministerstva zdravotnictví (MZ) od začátku roku přes 440 440 dávek vakcíny. Kompletní očkování má bezmála 215 820 lidí, což je 49 procent z 441 820 obyvatel kraje. V Jablonci zatím podali ve velkokapacitním centru bezmála 67 300 dávek vakcíny. Alespoň první dávku tam dostalo více než 34 500 lidí, z toho 95 procent i tu druhou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky koronavirus, správa, nemocnice, očkování, Jablonec nad Nisou, očkovací centrum, Liberecký kraj, Liberec, Vít Němeček, ANO 2011, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování proti covidu v jablonecké hale končí. Přesune se do nemocnice  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.