Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ulicí Hřbitovní v Jablonci neprojedete. Kvůli horšímu stavu došlo na úplnou uzavírku

V Jablonci nad Nisou museli uzavřít Hřbitovní ulici od křižovatky s Nemocniční ulicí po zadní vstup do nemocnice. Už od července se na rekonstrukci Hřbitovní ulice pracuje, původně se počítalo s částečnou uzavírkou, stav komunikace to ale nedovolil.

Je horší, než se čekalo, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová. Objízdná trasa vede ulicemi Polní a Na Roli, změnit museli kvůli uzavření ulice také trasy autobusových linek MHD 103 a 116.

Rekonstrukce Hřbitovní ulice, parkoviště u ulice Stavbařů a práce na novém chodníku potrvají do konce října a pokračovat budou i příští rok. Původně se počítalo s tím, že se bude pracovat vždy za omezeného provozu na polovině komunikace. „Když jsme však do komunikace vstoupili, ukázalo se, že její stav je horší, než jsme předpokládali. Naším cílem je kvalitně obnovená komunikace, do které nebudeme muset dlouhou dobu zasahovat, to se však nedá udělat při částečné uzavírce," řekl náměstek primátora Petr Roubíček.

Dvě etapy, jedenáct milionů

Stavba je rozdělená do dvou etap a dvou let, městskou kasu přijde na více než 11 milionů korun. „Výsledkem bude kromě zrekonstruované ulice také nový chodník a parkoviště a dvě autobusové zastávky. Součástí projektu je také rekonstrukce veřejného osvětlení v ulicích Hřbitovní a 28. října, které bude tvořit 17 stožárů s 19 svítícími body," popsal rozsah prací vedoucí investiční výstavby města Pavel Sluka. Kvůli stavbě museli pokácet i několik stromů, nahradí je ale osm nových listnáčů.

Se změnami musí kvůli uzavření Hřbitovní počítat i cestující městskými autobusy. Linka 103 vynechává ve směru z Horní Proseče do Jabloneckých Pasek zastávky Urnový háj a Koloniál, v opačném směru je provoz linky zajištěn bez omezení po stávající trase. „Linka 116 obousměrně vynechává zastávky Urnový háj, Koloniál a Nemocniční," dodala Fričová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky silnice, stavby, správa, Jablonec nad Nisou, Hřbitovní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulicí Hřbitovní v Jablonci neprojedete. Kvůli horšímu stavu došlo na úplnou uzavírku  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.