Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Počasí fotbalu v Jablonci nepřeje. Čtvrtfinále poháru muselo být odloženo

Ještě v sobotu se na jablonecké Střelnici odehrálo první jarní kolo fotbalové ligy. Už to bylo na hraně, středeční pohárové utkání s Mladou Boleslaví se tak odehraje v náhradním termínu.

Na severu Čech je v posledních dnech pravá zima, počasí se vlastně umoudřilo prakticky jen na sobotní ligové utkání. Už během něj ale bylo vidět, jak hrací plocha dostává zabrat. Jinak v Jablonci za poslední týden vlastně stále sněží nebo prší. V noci na neděli navíc napadl další příděl čerstvého sněhu.

„Z důvodu velmi nepříznivého počasí nebylo možné dát hrací plochu dohromady po sobotním zápase. Naši trávníkáři nemohou na zasněžený a promáčený trávník najet technikou, aby hřiště dali do stavu odpovídajícího profesionálnímu fotbalu,“ vysvětlil mluvčí jabloneckého klubu Martin Bergman.

Samotné vyhřívání hrací plochy je podle něj v provozu několik týdnů, jen to ale nestačí. „Velké množství vody z deště a tajícího sněhu zůstává v podloží trávníku. S ohledem na zdraví hráčů bylo nutné zápas odložit na příští týden,“ dodal.

Utkání je tak nyní odloženo na příští středu. „Musíme doufat, že se počasí umoudří. Před několika lety se změnila termínová listina soutěží s ohledem na evropské poháry a reprezentaci a hrát fotbal v lednu nebo únoru na jednom z nejvýše postavených prvoligových stadionů ve střední Evropě je složité. Spad sněhu a deště se v Jablonci v tomto období za poslední roky příliš nezlepšil, spíš naopak,“ uzavřel klubový mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky Sport, fotbal, pohár, čtvrtfinále, Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav, odložení, FK Baumit Jablonec, FK Mladá Boleslav, hřiště, Česko, Martin Bergman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí fotbalu v Jablonci nepřeje. Čtvrtfinále poháru muselo být odloženo  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.