Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ulice Stará Osada bude do října uzavřená. Město dokončí dešťovou kanalizaci i nové osvětlení

Až do října potrvá uzavírka v jablonecké ulici Stará Osada. Město zde dokončí dlouho plánovanou výstavbu dešťové kanalizace. Mimo to má v plánu rekonstrukci osvětlení a komunikace.

Projekt za přibližně 20 milionů korun započal v loňském roce, kdy byla vytvořena retenční nádrž. Z ní bude voda odváděna do zatrubněného potoka pod areálem Krajské správy silnic. „Jde o pokračování dlouho připravované rekonstrukce komunikace a veřejného osvětlení včetně výstavby důležité a dosud chybějící dešťové kanalizace a retenční nádrže,“ komentoval náměstek primátora Petr Roubíček s tím, že letošní práce zahájí v březnu.

Stavba si vyžádá uzavírku, která potrvá až do října. Rezidenti se sice dostanou ke svým domovům, auta ale budou muset parkovat na dětském hřišti. „Jsme si vědomí, jak nepříjemné to budou měsíce a děkujeme všem místním za pochopení situace,“ komentoval Roubíček. Během uzavírky musí stavbaři kompletně odstranit konstrukční vrstvu stávající vozovky až na terén. „Pak budou tvořit zcela nové konstrukční vrstvy, tzv. kufr. Ten poté zakryjí finální povrchy z asfaltového betonu,“ komentoval Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby jablonecké radnice.

Po dokončení se místní dočkají nejen nových povrchů a kanalizace, ale také stavebních prvků omezující v obytné zóně rychlost. Kvůli bezpečnosti a zklidnění sem plánuje Jablonec umístit například zpomalovací prahy, zrcadla i nové dopravní značení. „Bezpečnost zvýší i místa k vyhnutí vozidel na obousměrných komunikacích. Vzniknou nová parkovací místa ze zámkové dlažby pro rezidenty i jejich návštěvy,“ dodal Roubíček.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Liberecký, Jablonec, kanalizace Stará Osada, kanalizace, stavba, osvětlení

Ulice Stará Osada bude do října uzavřená. Město dokončí dešťovou kanalizaci i nové osvětlení  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.