Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravu v Jablonci zkomplikovala havárie plynu, zpozdit může i přestavbu mostu

Dopravu v Jablonci nad Nisou znovu zkomplikovala havárie plynu v ulici 5. května. Silnice je kvůli tomu od středy zavřená, po objízdných trasách musí i autobusy městské dopravy. Havárie může zpozdit i rekonstrukci mostu na silnici I/14 v Podhorské ulici, kterou chystá Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Práce by tam měly začít už v pondělí 16. května, právě ulicí 5. května má ale vést objízdná trasa.

Havárie rozvodů plynu nejsou v Jablonci výjimečné, v posledních letech tam kvůli tomu museli několikrát evakuovat místní. Kvůli závadě na ocelovém plynovodu v ulici 5. května byla frekventovaná komunikace uzavřena i loni zhruba tři týdny na přelomu června a července. Dokud nebude ulice 5. května průjezdná, nebude podle ŘSD možné zahájit rekonstrukci mostu v Podhorské ulici. „Věříme, že se havárie plynu podaří odstranit co nejdříve, aby rekonstrukce mostu mohla začít podle plánu," řekl ředitel liberecké správy ŘSD Jan Wohlmuth.

Klenbový most z roku 1880 v Podhorské ulici není v dobrém stavu. Nahradit by ho měl most železobetonový. Rekonstrukce přijde včetně DPH na více než deset milionů korun a zajišťovat ji bude Eurovia CZ. Hotový by měl být podle mluvčí ŘSD Dany Zikešové do začátku září. Podhorská, která je součástí hlavního tahu I/14, bude po dobu výstavby pro dopravu zavřená, objízdná trasa má vést ulicemi 5. května a SNP.

V souvislosti s havárií plynu a uzavřením ulice 5. května musí teď po objízdných trasách i městské autobusy. Zrušena byla zastávka MHD u základní školy, nastoupit mohou cestující v zastávkách Podhorská a Podhorská - Vikýř. „Uvedené dopravní opatření se týká v pracovní dny spojů linky 102 s odjezdem z autobusového nádraží v 7:45 a 12:45 a spoje s odjezdem v 13:31 z Jabloneckých Pasek," doplnil ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar. Změna se podle něj dotkne také některých ranních spojů na lince 117.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, automobilová, správa, plyn, stavby, neštěstí, havárie, Jablonec nad Nisou, rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Jablonci zkomplikovala havárie plynu, zpozdit může i přestavbu mostu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.