Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nebezpečná návnada u jablonecké přehrady. Psa málem zabila

Policisté varují pejskaře z Jablonce, aby si dávali pozor na své psy. V křoví před panelákem ve Mšeně nedaleko přehrady totiž někdo nastražil nebezpečnou návnadu, která málem zabila dvanáctiletého psa rasy Jack Russel.

Návnada byla v křoví před domem v ulici Josefa Hory. „Majitelka venčila psa Effa ještě spolu s druhým psem, a když jí zmizel Eff zhruba na dvě minuty z dohledu, začala ho hledat a volat na něj. Podezřelé jí bylo, že na ni zareagoval až po nezvykle dlouhé době, a když se konečně vynořil z křoví, trčel mu z tlamičky silný klacek, kterým se dávil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Ženě se nakonec návnadu z tlamy psa povedlo vytáhnout a neutrpěl při tom žádné zranění. „Takové štěstí ale nemusejí mít další psi, kteří s touto nástrahou přijdou do kontaktu.  V krátké době jim hrozí udávení nebo jim majitel při poskytování pomoci může nechtěně ublížit při vytahování drátu ze zažívacího traktu,“ dodala mluvčí.

Policie zatím ví o jediném případu, přesto pejskaře varuje. „Doporučujeme pejskařům, aby byli obezřetní a své chlupaté mazlíčky měli pod větší kontrolou, a to zejména na sídlišti Mšeno,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Jablonec, Mšeno, návnada, pes, přehrada, John Russell, Josef Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečná návnada u jablonecké přehrady. Psa málem zabila  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.