Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Co bude se Slunečními lázněmi? O tom rozhodne až nové vedení města

O osudu vyhořelého městského areálu Slunečních lázní u přehrady v Jablonci nad Nisou rozhodne až nové vedení radnice. V úvahu přicházejí tři varianty.

„Výsledek je ten, že na stole je několik variant, co tam bude. Buď replika toho, co tam stálo, nebo něco nového ve stylu projektu Atelier 4, který má jediný platné územní rozhodnutí, anebo tam bude stát něco úplně jiného, na co se vyhlásí architektonická soutěž. Rozhodnutí vynese až nové zastupitelstvo," řekla mluvčí radnice Jana Fričová. Nové zastupitelstvo vzejde z komunálních voleb, jež budou za dva týdny.

Sluneční lázně z roku 1927 nabízely občerstvení, ale i sluneční louku ohraničenou ohradou a rozdělenou na dámskou a pánskou část. Větší část areálu zničil 17. srpna požár, škoda je zhruba deset milionů korun. Příčinou vzniku požáru se zabývají kriminalisté.

Bezmála stoleté objekty Slunečních lázní byly ve špatném stavu už před požárem a ve městě se řadu let vedly diskuse o tom, zda historické stavby zrekonstruovat nebo zbourat a postavit místo nich moderní budovu. Město si nechalo před několika lety zpracovat projekt výstavby minimalistické budovy, která měla zchátralý areál Slunečních lázní nahradit. Lehká stavba ze dřeva s průsvitnými stěnami měla nabídnout odpočinek a soukromí ve stínu zahradního atria i širší výhled na přehradu z horní terasy. Projekt však vyvolal odpor části veřejnosti a i proto se dosud nerealizoval.

Nyní pokračuje sanace vyhořelého areálu zhruba za 1,1 milionu korun. Bourání zbytků objektů a vyklízení pozemku potrvá nejdéle do pátku příštího týdne. Pak dostane areál zpět do správy dosavadní nájemkyně. „Má platnou smlouvu," dodala mluvčí radnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky správa, rekreace, památky, Jablonec nad Nisou, Sluneční lázně, projekt, požár, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co bude se Slunečními lázněmi? O tom rozhodne až nové vedení města  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.